Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Plisségordijnen

Een praktische en mooie oplossing

Plisségordijnen zijn al jaren een populaire keuze op het gebied van raamdecoratie. Met zijn veelzijdigheid, elegantie en tijdloze uitstraling behoudt u uw privacy terwijl u op ieder moment van de dag kunt genieten van een aangename sfeer in huis. De horizontale symmetrisch gevouwen stof biedt niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar ook verschillende praktische voordelen. Ideaal voor zakelijke ruimtes en woningen.


Wat is een plisségordijn?

Een plisségordijn is een gordijn wat zichzelf als een harmonica op- en uitvouwt bij het openen of sluiten. Een tijdloze en sfeervolle vorm van raambekleding, die vandaag de dag nog altijd ontzettend populair is. Met zijn horizontale, symmetrisch gevouwen stof biedt het een elegante uitstraling en een praktische oplossing voor het reguleren van privacy en lichtinval in een ruimte. 

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en materialen, waardoor ze perfect te stylen zijn in ieder interieur. Een mooi en geliefd product.


Welke soorten plisségordijnen zijn er?

Er zijn verschillende uitvoeringen plisségordijnen die we doorgaans in particuliere als zakelijke interieurs terugzien. Zo bieden we onder andere:

  • Verduisterende plisségordijnen: Deze gordijnen zijn gemaakt van stof die het licht volledig blokkeert, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers of ruimtes waar totale duisternis gewenst is.
  • Lichtdoorlatende plisségordijnen: Deze gordijnen laten diffuus licht door, waardoor ze perfect zijn voor ruimtes waar privacy gewenst is, maar waar nog steeds wat natuurlijk licht naar binnen mag komen.
  • Transparante plisségordijnen: Deze gordijnen zijn gemaakt van dunne, transparante stof waardoor ze een zachte filtering van het licht bieden en tegelijkertijd een zekere mate van privacy bieden. Ze zijn ideaal voor ruimtes waar een lichte, luchtige uitstraling gewenst is.

 

Top down bottom up plisségordijnen

Op het gebied van plisségordijnen wint vooral de top down bottom up variant steeds meer aan populariteit. Bij top down bottom up plissés heeft u de mogelijkheid om zowel de bovenkant als de onderkant van het gordijn afzonderlijk van elkaar te bedienen. Dit betekent dat u de bovenkant van het gordijn naar beneden kunt brengen om licht binnen te laten, terwijl de onderkant gesloten blijft voor uw privacy. Dit biedt maximale flexibiliteit en controle over de lichtinval en privacy in elke ruimte.


Kies de juiste lichtinval en privacy

Met plisségordijnen kunt u de juiste mix aan licht doorlaten, terwijl u tegelijkertijd ook de gewenste mate van privacy behoudt. Zo kunt u overdag de gordijnen gedeeltelijk openen om een aangename hoeveelheid natuurlijk licht binnen te laten, terwijl u ’s avonds eenvoudig de gordijnen sluit om volledige privacy te creëren.

Zeker met een top down en bottom up systeem kunt u de flexibiliteit hebben om niet alleen de lichtinval van boven en onder te regelen, maar ook om selectief delen van het raam te bedekken, waardoor u een gevarieerd spel van licht en schaduw kunt creëren in elke kamer. Geheel naar uw wens.


De voordelen van plisségordijnen

  • Verschillende mogelijkheden in functie, type en kleur
  • Zowel voor draai-kiepramen als voor standaard ramen
  • Op maat gemaakt en geheel naar wens in uw interieur
  • Tijdloze veelzijdigheid in iedere ruimte


Wilt u meer weten over plisségordijnen?

Overweegt u plisségordijnen in uw woning of bedrijfsruimte? Dan helpt Projectservice Zuidwest B.V. u graag verder. Dankzij onze expertise en ervaring kunnen we u uitgebreid adviseren over de verschillende opties, stijlen en functionaliteiten van plisségordijnen die het beste passen bij uw specifieke wensen. We luisteren naar uw behoeften en bieden op maat gemaakte oplossingen om ervoor te zorgen dat u volledig tevreden bent met uw keuze.

Kies voor de tijdloze veelzijdigheid van plisségordijnen en laat u adviseren. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op, middels het contactformulier, door telefonisch contact op te nemen of ons een mail te sturen. 

 

Veelgestelde vragen over plissés


Wat is het verschil tussen plissé en duette?

Plisségordijnen bestaan uit één laag stof die in harmonica-achtige plooien is gevouwen, terwijl duettegordijnen bestaan uit twee lagen stof die aan elkaar zijn bevestigd, waardoor er luchtkamers ontstaan. Deze luchtkamers zorgen voor extra isolatie, wat resulteert in betere thermische eigenschappen en energiebesparing.


Hoe kan ik de juiste maat plisségordijnen voor mijn ramen kiezen?

Het is belangrijk om de exacte afmetingen van uw ramen te meten voordat u plisségordijnen koopt. Meet zowel de breedte als de hoogte van het raamkozijn nauwkeurig op en houd rekening met eventuele obstakels zoals raamgrepen. Kiest u voor Projectservice Zuidwest B.V.? Dan zorgen wij ervoor dat wij alle maten deskundig bij u thuis komen opmeten.


Zijn plisségordijnen geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers?

Er zijn speciale vochtbestendige plisségordijnen beschikbaar die geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Deze gordijnen zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen vocht en schimmelvorming, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in dergelijke omgevingen.

neem contact op