Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Marmoleum

Duurzaam, stijlvol en divers in mogelijkheden

 

Marmoleumvloeren winnen vandaag de dag sterk aan populariteit, en dat is niet zonder reden. Deze vloerbedekking combineert duurzaamheid met stijl en biedt een breed scala aan mogelijkheden. Marmoleum is niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar vereist ook minder onderhoud in vergelijking met andere vloertoepassingen zoals gietvloeren.

Ontdek de veelzijdigheid en eigentijdse uitstraling van marmoleum vloeren bij Projectservice Zuidwest B.V.

 

Wat is marmoleum?

 

Marmoleum is een duurzaam en natuurlijk type vloerbedekking dat bekendstaat om zijn milieuvriendelijke eigenschappen. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnolie, houtmeel, hars en kalksteen, biedt marmoleum een ecologisch verantwoorde optie voor vloerafwerking. Het materiaal staat ook bekend om zijn veerkracht, comfort en diverse ontwerpmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen, van woningen tot commerciële ruimtes.

Door de verschillende mogelijkheden in textuur en kleuren is een marmoleum vloer een multifunctionele keuze. Van een huiselijke sfeer tot een bedrijfsruimte, biedt marmoleum de flexibiliteit om zich aan te passen aan diverse omgevingen.

 

De voordelen van een marmoleum vloer

 

  1. Duurzaamheid: Marmoleum is een uiterst duurzaam materiaal, gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals lijnzaadolie, houtmeel, hars en kalksteen. Hierdoor gaat een marmoleum vloer lang mee.
  2. Onderhoudsvriendelijk: Marmoleum is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Het oppervlak is doorgaans bestand tegen vuil en vlekken, waardoor het een praktische keuze is voor verschillende ruimtes.
  3. Veelzijdigheid: Er is een breed scala aan kleuren en patronen beschikbaar, waardoor marmoleum geschikt is voor diverse interieurstijlen. Het biedt de mogelijkheid om creatief te zijn met vloer ontwerpen.
  4. Milieuvriendelijk: Marmoleum is een milieuvriendelijke keuze, omdat het gemaakt is van hernieuwbare en natuurlijke grondstoffen. Het productieproces heeft over het algemeen een lagere impact op het milieu dan dat van veel andere vloermaterialen.

 

Betonlook marmoleum vloeren: Een unieke touch aan uw ruimtes

 

Een specifieke trend in marmoleum is de betonlook. Deze stijl geeft uw vloer een moderne en industriële uitstraling, terwijl het duurzame en veelzijdige karakter van marmoleum behouden blijft. De betonlook marmoleum vloeren voegen een eigentijdse touch toe aan diverse ruimtes, waardoor ze zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

 

Het verschil tussen marmoleum en linoleum vloeren

 

Marmoleum en linoleum worden regelmatig met elkaar verwisseld. Hoewel beide materialen duurzaam en milieuvriendelijk zijn, zijn er enkele verschillen tussen marmoleum en linoleum. Marmoleum is een specifieke soort linoleum vloer die bekend staat om zijn samenstelling van natuurlijke materialen, waaronder lijnolie, houtmeel, hars, kalksteen en jute. Het onderscheidende kenmerk van marmoleum is de toevoeging van marmerpoeder, wat zorgt voor de karakteristieke uitstraling en extra stevigheid.

Linoleum, aan de andere kant, omvat een breder scala aan samenstellingen en kan verschillende vulstoffen bevatten, maar mist doorgaans het marmerpoeder dat kenmerkend is voor marmoleum.

 

Nieuwe marmoleum vloer? Kies voor Projectservice Zuidwest B.V.

 

Bij ons familiebedrijf staat vakmanschap en persoonlijke benadering centraal. Wij bieden scherpe prijzen voor zowel projecten als particuliere opdrachten. Professionaliteit en kwaliteit hebben bij ons de hoogste prioriteit. Onze eigen ervaren stoffeerders nemen de stoffering altijd voor hun rekening, waardoor zij met hun kennis en expertise garant staan voor een optimaal resultaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning of project? Middels ons contactformulier kunt u snel en eenvoudig uw wensen beschrijven. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch of via de mail bereiken. Of kom gerust eens langs bij ons op kantoor. De koffie staat voor u klaar.

 

Veelgestelde vragen over marmoleum

 

Is marmoleum geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer?

 

Wij raden aan om marmoleum niet in de badkamer te leggen. Dit komt doordat marmoleum gevoelig kan zijn voor langdurige blootstelling aan vocht en water, wat kan leiden tot beschadiging en vervorming van de vloer. In plaats daarvan kunt u het best overwegen om te kiezen voor pvc-banen of pvc-stroken verlijmd met 2-componentenlijm.

neem contact op