Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Lamellen

Creëer een warmtelijke sfeer met lamellen op maat


Lamellen behoren tot één van de oudste raamdecoraties die er zijn. Maar ze zijn nog altijd ontzettend populair, mede dankzij de praktische voordelen. Dit mooie product verhoogt voor een groot deel de privacy in uw woning of kantoorruimte.

Lamellen zijn vaak basic, maar door de verschillende mogelijkheden is er voor ieder interieur iets passends te vinden. Het zorgt voor een rustige en moderne uitstraling. Ze stralen sfeer uit, zijn betaalbaar en gaan jaren mee.


Wat zijn lamellen?


Lamellen zijn verticale of horizontale stroken die worden gebruikt als raamdecoratie. Ze zijn meestal gemaakt van materialen zoals kunststof, stof, aluminium of PVC. Lamellen kunnen individueel worden gedraaid om de lichtinval en privacy in een ruimte te regelen. Ze zijn populair vanwege hun veelzijdigheid, omdat ze geschikt zijn voor zowel woningen als zakelijke ruimtes. Lamellen kunnen op maat worden gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en maten om aan verschillende stijl- en functionaliteitseisen te voldoen.


Wat zijn de mogelijkheden met lamellen?


Lamellen zijn er in allerlei soorten en maten. We benoemen de meest voorkomende materiaalsoorten:

  • Kunststof lamellen: Deze lamellen zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Ze zijn ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
  • Stoffen lamellen: Stoffen lamellen voegen warmte en gezelligheid toe aan elke ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende texturen, patronen en kleuren, waardoor u eindeloos kunt variëren en uw interieur kunt personaliseren.
  • Aluminium lamellen: Aluminium lamellen zijn modern, strak en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn geschikt voor zowel particuliere als commerciële ruimtes en bieden een eigentijdse uitstraling.
  • PVC lamellen: PVC lamellen zijn robuust, waterbestendig en gemakkelijk te reinigen. Ze zijn ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes en bieden uitstekende lichtregulering en privacy.


Maar ook:

  • Verticale lamellen: Verticale lamellen zorgen ervoor dat u de lichtinval en privacy in uw ruimte gemakkelijk kunt regelen. Door de lamellen te draaien kunt u de hoeveelheid licht die binnenkomt aanpassen, terwijl u tegelijkertijd een zekere mate van privacy behoudt. Deze lamellen zijn ideaal voor grote ramen en schuifdeuren en bieden een eigentijdse uitstraling aan uw interieur.
  • Horizontale lamellen: Horizontale lamellen zijn veelzijdig en bieden een tijdloze uitstraling aan uw ruimte. Door de lamellen te kantelen kunt u de hoeveelheid licht en privacy aanpassen naar uw wensen. Deze lamellen zijn geschikt voor diverse raamformaten en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, hout en PVC, waardoor u eindeloos kunt variëren en uw interieur kunt aanpassen aan uw persoonlijke stijl.


De voordelen van lamellen op maat


Lamellen op maat bieden volop mogelijkheden voor uw bedrijfsruimte of woning. Zeker voor specifieke toepassingen is het op maat laten maken van lamellen dan ook aan te raden. Bijvoorbeeld voor hoge ramen of ramen met afwijkende vormen, waar standaardmaten niet voldoen. Maar dat is niet alles:

  • Zeer onderhoudsvriendelijke raamdecoratie: Lamellen op maat zijn bijzonder gemakkelijk te onderhouden. Met een vochtige doek of een stofzuiger met borstelmondstuk zijn ze snel en eenvoudig schoon te maken.
  • Veel variatie in kleuren en materialen: Lamellen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en materialen, waardoor er voor elke interieurstijl en smaak een passende optie is.
  • Op maat gemaakte lamellen sluiten naadloos aan: Door lamellen op maat te laten maken, passen ze perfect bij uw ramen, waardoor er geen ruimte is voor inkijk en u maximale privacy krijgt.


Lamellen in uw woning of zakelijke ruimte?


Lamellen zijn een uitstekende keuze voor zowel woningen als zakelijke ruimtes. Ze bieden niet alleen een praktische oplossing voor het regelen van lichtinval en privacy, maar voegen ook een stijlvolle uitstraling toe aan elke ruimte.


Bij Projectservice Zuidwest B.V. staan wij graag voor u klaar. Wij kunnen uw lamellen helemaal op maat laten maken en ervoor zorgen dat deze uitermate geschikt zijn voor elke ruimte, of het nu gaat om uw woning of zakelijke omgeving.


Veelgestelde vragen over lamellen


Zijn lamellen geschikt voor vochtige ruimtes?


Ja, lamellen van vochtbestendige materialen zoals aluminium of kunststof zijn geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens. Deze materialen zijn bestand tegen vocht en kunnen gemakkelijk worden gereinigd, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in dergelijke omgevingen.


Hoe maak je lamellen het gemakkelijkst schoon?


Er zijn verschillende handige producten die het schoonmaken van de lamellen gemakkelijk maken. Gebruik bijvoorbeeld een plumeau, stofdoek of stoffer om de stof van de losse lamellen af te halen. Vervolgens kun je met behulp van schoonmaakazijn of groene zeep aan de slag gaan om eventuele vlekken of vuil te verwijderen. Met een licht vochtige doek kun je de lamellen afnemen en daarna droogwrijven voor een schone en frisse uitstraling.

neem contact op