Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Dubbelplissé shades

Echt even wat anders

 

Een dubbelplissé shade is een uniek product omdat u deze zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde kunt openen. Op deze manier kunt u er dus voor zorgen dat de raambekleding in het midden van uw raam kunt vastzetten, waardoor u controle heeft over de lichtinval van boven en onder. Dit biedt niet alleen meer flexibiliteit in het reguleren van het licht, maar ook in het behouden van uw privacy op verschillende momenten van de dag.


Wat is een dubbelplissé shade?

 

Een dubbelplissé shade is een populair product op het gebied van zonwering, dat bestaat uit dubbele lagen stof die met elkaar zijn verbonden, waardoor er luchtkamers ontstaan. Hierdoor bieden dubbelplissé shades uitstekende thermische isolatie en energie-efficiëntie. Deze gordijnen zijn ideaal voor het reguleren van de temperatuur in een ruimte en het verminderen van energiekosten. Daarnaast hebben dubbelplissé shades een strak en modern ontwerp, waardoor ze zowel functioneel als decoratief zijn.

U kunt de raambekleding dankzij een top down bottom up functie in het midden van uw raam vastzetten. Deze bediening zorgt ervoor dat u de lichtinval naar wens kan bepalen op elk moment van de dag. De koorden in de duettegordijnen zijn niet of nauwelijks zichtbaar, waardoor het een strak geheel creëert


De verschillen tussen dubbeplissé shades en plissés

 

In de interieurbranche worden dubbelplissé shades en plisségordijnen vaak met elkaar vergeleken vanwege hun gelijkenissen in functie en uitstraling, maar er zijn wel degelijk enkele belangrijke verschillen:

  • Constructie: dubbelplissé shades bestaan uit dubbele lagen stof die met elkaar zijn verbonden, waardoor er luchtkamers ontstaan voor extra isolatie. Plisségordijnen bestaan uit één laag stof die in harmonica-achtige plooien is gevouwen.
  • Isolatie: vanwege hun dubbele laag stof bieden duettegordijnen over het algemeen betere thermische isolatie dan plisségordijnen, waardoor ze meer energie-efficiënt zijn.
  • Bedieningsmogelijkheden: beide gordijntypes kunnen vaak worden bediend met een top-down/bottom-up systeem. Bij dubbelplissé shades is deze functie standaard, bij plisségordijnen vaak een optionele toevoeging.
  • Uitstraling: plisségordijnen hebben vaak een strakkere uitstraling vanwege de enkele laag stof, terwijl dubbelplissé shades door hun dubbele lagen een vollere en warmere uitstraling kunnen hebben.


Maximale controle over uw lichtinval en privacy

Dubbelplissé shades combineren comfort en uitstraling met een uitstekende thermische isolatie, door de dubbele lagen stof. Maar het grootste voordeel van dit product is dat u zelf controle heeft over de positie van het gordijn, waardoor u op elk moment van de dag de gewenste hoeveelheid licht kunt binnenlaten en privacy kunt behouden.


De voordelen van dubbelplissé shade

  • Uitstekende thermische isolatie dankzij dubbele lagen stof
  • Maximale controle over lichtinval en privacy met top down bottom up systeem
  • Comfortabel en stijlvol ontwerp in iedere ruimte
  • Vermindering van energiekosten door verbeterde isolatie


Dubbelplissé shade op maat? Projectservice Zuidwest B.V. staat voor u klaar

Of u nu kiest voor een verduisterend dubbelplissé shade of juist wat meer licht wilt creëren door een transparante variant, wij staan voor u klaar om u waar nodig te adviseren om de juiste keuze te maken. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte in uw woning of bedrijfsruimte.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning of project? Middels ons contactformulier kunt u snel en eenvoudig uw wensen beschrijven. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch of via de mail bereiken. Of kom gerust eens langs bij ons op kantoor. De koffie staat voor u klaar.


Veelgestelde vragen over dubbelplissé shades

 

Is dit product ook verduisterend?

Dubbelplissé shades zijn verkrijgbaar in verduisterende varianten. Deze gordijnen zijn speciaal ontworpen met stof die het licht volledig blokkeert, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar totale duisternis gewenst is, zoals slaapkamers of home cinema’s. De verduisterende eigenschappen van dit product zorgen voor een goede nachtrust en een optimale omgeving voor rust en ontspanning.

 

Zijn dubbelplissé shades geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers?

Er zijn speciale vochtbestendige producten beschikbaar die geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers. Deze gordijnen zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen vocht en schimmelvorming, waardoor ze ideaal zijn voor dergelijke omgevingen.

 

Kan dit product ook helpen bij het verminderen van buitengeluid?

Ja, dit product kan een zekere mate van geluidsisolatie bieden dankzij de dubbele lagen stof. Hoewel ze niet specifiek zijn ontworpen voor geluidsreductie, kunnen ze toch helpen om buitengeluid te dempen en zo voor een rustigere en comfortabelere leefomgeving te zorgen.

neem contact op