Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Parketvloeren

Stijlvolle parketvloeren voor uw woning of bedrijfsruimte

 

Parketvloeren stralen elegantie uit en voegen warmte en karakter toe aan iedere ruimte. Of u nu op zoek bent naar een klassieke uitstraling in uw woning of juist een moderne uitstraling wilt creëren in uw bedrijfsruimte, parketvloeren bieden een tijdloze en veelzijdige oplossing.

Met een breed scala aan houtsoorten, kleuren en afwerkingen zijn parketvloeren geschikt voor elk interieur en kunnen ze worden aangepast aan uw persoonlijke smaak en stijlvoorkeuren.


Wat zijn parketvloeren?

 

Parket is als het ware de verzamelnaam van verschillende hardhouten vloeren, vervaardigd uit massief hout. Na het zagen ondergaan de planken een proces van schuren, lakken, waxen of oliën, zodat ze een duurzame en aantrekkelijke afwerking krijgen.

Parketvloeren zijn verkrijgbaar in diverse tinten en afwerkingen. De veelzijdige parketvloeren zijn daarnaast ook veelzijdig in soorten hout. Waar eerst vooral werd gebruikgemaakt van eikenhout, wordt tegenwoordig een breed scala aan houtsoorten gebruikt voor parketvloeren, zoals teak, walnoot, esdoorn, kastanje, kambala, merbau, en meer.


Wat zijn de mogelijkheden met parket houten vloeren?

 

Bij Projectservice Zuidwest B.V. werken wij regelmatig met parketvloeren. Het is namelijk een stijlvolle en duurzame oplossing die veelal in bedrijfsruimtes wordt gebruikt om een luxe uitstraling te creëren. Qua legpatroon zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunnen de planken op de traditionele wijze worden gelegd, maar wordt er vandaag de dag steeds vaker gekozen voor visgraat parket.

Naast het klassieke visgraatpatroon zijn er tal van andere legpatronen beschikbaar, zoals het blokpatroon en het Hongaarse puntpatroon. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten, afwerkingen en kleuren om de vloer volledig af te stemmen op uw persoonlijke smaak en interieur.

 

De voordelen van massief parket

 

  • Natuurlijke uitstraling: Parketvloeren voegen een warme en natuurlijke uitstraling toe aan elke ruimte, waardoor ze een tijdloze keuze zijn voor verschillende interieurstijlen.
  • Duurzaamheid: Parketvloeren zijn gemaakt van hoogwaardige houtsoorten en kunnen dankzij hun robuuste karakter lang meegaan. Met het juiste onderhoud kunnen parketvloeren generaties lang meegaan.
  • Veelzijdigheid: Parketvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleuren, afwerkingen en legpatronen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurs en persoonlijke voorkeuren.
  • Eenvoudig onderhoud: Met regelmatig onderhoud, zoals stofzuigen en af en toe dweilen, kunnen parketvloeren gemakkelijk schoon worden gehouden. Eventuele beschadigingen kunnen vaak eenvoudig worden hersteld door middel van schuren en opnieuw afwerken.


Nieuwe parketvloer? Kies voor Projectservice Zuidwest B.V.

 

De mogelijkheden met parketvloeren lopen breed uiteen. Ervaar de voordelen van deze massieve houten vloer en laat uw ruimte transformeren met vakmanschap en maatwerk van Projectservice Zuidwest B.V.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning of project? Middels ons contactformulier kunt u snel en eenvoudig uw wensen beschrijven. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch of via de mail bereiken. Of kom gerust eens langs bij ons op kantoor. De koffie staat voor u klaar.


Veelgestelde vragen over parketvloeren

 

Hoe kan ik parketvloeren onderhouden?

 

Het onderhoud van parketvloeren vereist regelmatig onderhoud om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Hier zijn enkele tips:

  • Regelmatig stofzuigen of vegen om stof en vuil te verwijderen dat krassen kan veroorzaken.
  • Gebruik een vochtige doek of dweil met een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van te veel water, omdat overmatig vocht het hout kan beschadigen.
  • Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en schurende materialen, omdat deze de afwerking van het hout kunnen beschadigen.
  • Bescherm de vloer tegen krassen door viltjes onder meubelpoten te plaatsen en gebruik van matten bij de ingangen om vuil en zand buiten te houden.

 

Is parket geschikt voor vloerverwarming?

 

Over het algemeen zijn parketdelen van meerlaags hout zeer geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Meerlaags hout heeft minder last van werking dan massief hout en is minder gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. U kunt kiezen uit lamelplanken en multiplanken.

neem contact op